Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 35 of 35
  1. #31

    Re: Need advice on Mercury 75 2stroke problem

    Cleaned the battery terminals, gave it a try - no go. Battery shows full charge. Tried Matt's suggestion of the pull start and fired up first pull (So simple, sometimes the simple things are not thought of), motor ran perfectly. Gave it a run to warm it up and then tried the key start - 5 tries and perfect start every time. Now I will check and clean the connections for the solenoid and the starter and see if that makes a difference, if not will get the solenoid and starter checked to make certain they are ok. Thanks to all who offered suggestions and especially Matt for the simple suggestion of the pull start.
    Regards to all
    Pete

  2. #32

    Re: Need advice on Mercury 75 2stroke problem

    You may have corrosion inside one of the battery cables so you could connect jumper leads from the battery to the motor and give that a test.

  3. #33

    Re: Need advice on Mercury 75 2stroke problem

    Quote Originally Posted by Fed View Post
    It sounds like you've been there & done that Steeler, even mentioning the tiny droplets.
    Yeh had a few Mercs and Mariners over the years do this. Still wouldn't swap a black one for a white one however LOL.

    DoNotFeedTheTrollsAandBelligerent

  4. #34

    Re: Need advice on Mercury 75 2stroke problem

    Quote Originally Posted by MBay Pete View Post
    Cleaned the battery terminals, gave it a try - no go. Battery shows full charge. Tried Matt's suggestion of the pull start and fired up first pull (So simple, sometimes the simple things are not thought of), motor ran perfectly. Gave it a run to warm it up and then tried the key start - 5 tries and perfect start every time. Now I will check and clean the connections for the solenoid and the starter and see if that makes a difference, if not will get the solenoid and starter checked to make certain they are ok. Thanks to all who offered suggestions and especially Matt for the simple suggestion of the pull start.
    Regards to all
    Pete
    If thatís the case maybe look to see if the starter motor doesnít need new brushes or something along that line
    A bad days fishing has got to be better than any day at work......


  5. #35

    Re: Need advice on Mercury 75 2stroke problem

    If your model utilizes the same style tilt & trim solenoid as the starter solenoid then why not try one of those and see how you go.

    DoNotFeedTheTrollsAandBelligerent

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Join us